Over de Bibliotheek

Per 1 januari 2015 is Bibliotheek Zundert-Rucphen een fusie aangegaan met Bibliotheek VANnU.

 

Bibliotheek Zundert-Rucphen
Bibliotheek Zundert-Rucphen is ontstaan uit een fusie van de openbare bibliotheken in de gemeente Zundert en de gemeente Rucphen (met in totaal ruim 43.200 inwoners). De gemeente Zundert heeft één bibliotheek in Rijsbergen, twee servicepunten in Achtmaal en Wernhout, een uitleenpunt in Cultuur Centrum Zundert (CCZ), drie uitleenpunten in de basisscholen van de kern Zundert en uitleenpunten de Willaert en Rijserf.

De gemeente Rucphen heeft sinds 2006 één bibliotheek in de kern Rucphen, twee servicepunten in Zegge en Schijf, vier uitleenpunten in de basisscholen van de overige kernen en een uitleenpunt in de Kerkakkers.

De bibliotheken in Rijsbergen en Rucphen zijn de hoofdvestigingen van Bibliotheek Zundert-Rucphen. Hier is de collectie en service het meest uitgebreid.

In de servicepunten van Achtmaal, Wernhout, Zegge en Schijf vindt u materialen voor zowel jeugd als volwassenen.

De uitleenpunten in de basisscholen in Rucphen zijn vooral bedoeld voor de leerlingen van de scholen.

De uitleenpunten in de basisscholen van de gemeente Zundert zijn bedoeld voor de leerlingen van de scholen en voor kinderen in de voor- en vroegschoolse periode (0 tot 4 jaar).

In alle vestigingen kunt u gebruik maken van de geautomatiseerde catalogus.

Wat kan de bibliotheek u bieden?
De bibliotheek is er voor iedereen en is tijdens de openingsuren vrij toegankelijk. Iedere bezoeker is welkom, of u nu gericht op zoek bent naar informatie, een boek of een dvd of alleen wat komt snuffelen. U kunt de krant komen lezen of een tijdschrift inzien. De kans is groot dat u een bekende tegen het lijf loopt of een verrassende ontdekking doet. De bibliotheek richt geregeld tentoonstellingen in en biedt ruimte voor kleine exposities.

U kunt gratis gebruik maken van het online-pakket van de bibliotheek, waaronder Consumententests, Krantenbank en Winkler Prins. Het gebruik van internet en van de Office programma’s Word, Excel en Powerpoint is gratis. Ook kunt u in de bibliotheek van Rijsbergen en van Rucphen gratis gebruik maken van Wifi. Bij de servicebalie kunt u hiervoor een inlogcode krijgen.

Pas wanneer u iets wilt lenen, is het nodig dat u zich laat inschrijven. Bij inschrijving is legitimatie verplicht en de bibliotheekpas is strikt persoonlijk. Met deze pas kunt u boeken en andere media lenen in alle bibliotheken van de gemeenten Zundert en Rucphen. Tevens kunt u met deze pas gratis gastlener worden bij een andere bibliotheek bv. Breda, Etten-Leur of Roosendaal. Kijk voor de deelnemende bibliotheken op www.gastlenen.nl. De boeken die u bij de gastbibliotheek leent, kunt u ook terugbrengen bij uw 'thuis'-bibliotheek.

Voor de jeugd tot 16 jaar is het abonnement gratis. Leden vanaf 16 jaar betalen een bedrag per jaar, afhankelijk van leeftijd en abonnementsvorm. Voor een aantal materialen wordt leengeld gevraagd. Bekijk de abonnementsvormen en bijbehorende tarieven.